קופה רושמת פשוטה

איך סולקים אשראי באינטרנט?

במציאות שבה חלק גדול מהפעילויות השונות בכל התחומים מתבצע במרחב הדיגיטלי, סליקת אשראי באינטרנט הופכת לשירות חיוני עבור רוב העסקים. על-מנת להתנהל באופן מושכל, לספק חוויית קנייה אופטימלית ומצד שני לא לשלם סכומים גבוהים מדי עבור הסליקה, כדאי להתמצא בתחום – בעמוד זה תמצאו הסברים לגבי אופן ביצוע הפעולה וסקירה של האפשרויות שעומדות בפני העסקים.

תהליך סליקת אשראי באינטרנט – כל השלבים

סליקת כרטיס אשראי היא תהליך מובנה ופשוט למדי. בשלב הראשון מתקבלים בעסק נתוני כרטיס האשראי של הלקוח או הלקוחה – בין אם העבירו פיזית כרטיס במסוף או בקופה, ובין אם הקלידו את פרטי האשראי באתר האינטרנט של העסק.

בשלב הבא הפרטים – מספר הכרטיס, הספרות מצידו השני של הכרטיס ומספר תעודת הזהות של בעל/ת הכרטיס – משודרים אל חברת הסליקה. בתחילת הדרך הייתה רק חברה ישראלית אחת שסיפקה את השירות, שב"א (ראשי תיבות של "שירותי בנק אוטומטיים", שכן החברה הייתה שייכת ל-5 הבנקים הגדולים) – אבל כיום יש מגוון רחב של חברות סליקה שמתחרות ביניהן. בין החברות: טרנזילה, קארדקום, UPAY, וריפון, איזיקארד, MAX עסקים ועוד.

אוהבים את הכתבה?
מוזמנים לנסות את המערכת שלנו!

חודש ראשון חינם

בשלב זה חברת הסליקה בוחנת את העסקה ומחליטה האם לאשר אותה. בחלק מהמקרים תתבצע עוד בדיקה, ע"י חברת האשראי של הלקוח. אם העסקה מאושרת, חשבון הבנק של הלקוח יחויב בסוף החודש, וליתר דיוק במועד שהוא בחר מול חברת האשראי שלו. חשבון הבנק של העסק יכול להיות מזוכה בסוף כל יום, אחת לשבוע או בסוף החודש, בהתאם להסדר מול חברת הסליקה.

איך מוודאים שהסליקה בטוחה?

עסקים מחויבים באופן טבעי להגן על פרטי כרטיסי האשראי של לקוחותיהם. בהתאם סליקת אשראי לעסקים מתבצעת תחת פרוטוקולי אבטחה מחמירים במיוחד. התקן המחייב נקרא DDS PCI, והוא כולל שלל צעדים שנועדו למנוע זליגת פרטי אשראי לעיניים עוינות. בין העקרונות המרכזיים: התקנת חומת אש, החלפת סיסמאות, הצפנת תשדורות, שימוש באנטי וירוס, הגבלת גישת עובדים וכן גישה פיזית לנתונים ויישום מדיניות אבטחת מידע מחמירה ומעודכנת בהתאם להתפתחויות הטכנולוגיות.

עסקים שיש להם עבר בעייתי מבחינה זו יידרשו בדרך כלל לעמוד בדרישות מחמירות אפילו יותר. בהתאם חשוב לעבוד אך ורק מול חברת סליקה מקצועית, רצינית ואמינה.

איך לבחור חברת סליקה?

הדגש הראשון הוא כאמור אבטחת מידע ועליו אסור להתפשר. בנוסף, סליקת אשראי באינטרנט – כמו שירותים דומים ובהם למשל הוצאת חשבוניות באינטרנט – חייבת להתבצע בפשטות ובקלות.

דרך אחת לעשות זאת היא להתנהל ישירות מול חברת האשראי. דרך שנייה היא להתנהל מול חברה שמתמחה בתחום הסליקה, והיא זו שתבצע את כל הפעולות הנדרשות מול חברת האשראי לרבות החיבורים ההכרחיים וקבלת מספר הספק. אמנם חברה מתכוונת גובה מן הסתם עמלה, אבל עבור עסקים קטנים מדובר בדרך יעילה שמפשטת את התהליך ועשויה להיות משתלמת במיוחד. עוד כדאי לקחת בחשבון את הדרישה של חברות האשראי לעמלת מינימום – דבר שנחסך מבעלי עסקים קטנים וחדשים כשהם בוחרים לעבוד מול חברה מתווכת.

סליקה גם בסמארטפונים

בעלי עסקים שמבקשים לבצע סליקה דרך הסמארטפון שלהם – למשל נותני שירות שמגיעים ללקוחות – יכולים לקבל מחברת הסליקה התקן קטן שמיועד בדיוק למטרה זו. ההתקן מתחבר לסמארטפון, קורא את כרטיס האשראי ומשדר את המידע הרלוונטי מיד לחברת הסליקה באמצעות אפליקציה ייעודית.

בכל מקרה חשוב לוודא מראש מהו גובה העמלה על כל עסקה (הנתח של חברת הסליקה נמצא במרבית המקרים בטווח שבין אחוז לשני אחוזים, והוא עשוי להשתנות בהתאם למועד קבלת הכסף בעסק), והאם ישנם דמי הקמה.

אוהבים את הכתבה?
מוזמנים לנסות את המערכת שלנו!

חודש ראשון חינם

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

לכל הכתבות בבלוג >>
אזור תוכן, for shortcut key, press ALT + zאזור פוטר, for shortcut key, press ALT + x