מה שבטוח ביטוח: כך תבטחו את העסק שלכם
אם הקמתם עסק, דעו שהדבר הכי חשוב הוא קודם כל לבטח אותו. יש סוגים שונים של ביטוחים. מה שכן, איך תדעו מה מהביטוחים הוא בגדר חובה ומה בגדר רשות? כדאי קודם כל שתכירו את הסוגים השונים ולאחר מכן בפגישה עם סוכן הביטוח שלכם, תעשו את הביטוחים הנכונים והמתאימים לכם.
סוגי הביטוח החשובים ביותר לכל בית עסק
הביטוח שכל עסק צריך הוא ביטוח שיכסה אותו בגין כל נזק שנגרם לצד שלישי. ביטוח כזה יכול להבטיח שקט נפשי וכיסוי ביטוחי גם בגין נזקי גוף וגם בגין נזקי רכוש. הביטוח השני המומלץ הוא ביטוח לרכוש של העסק. לדוגמה, נניח שפרצה שריפה, אז כל המבנה והתכולה של העסק יהיו מבוטחים. במקרה ואין לכם ביטוח לרכוש של העסק, אתם תצטרכו לשקם את כל הנזק של המבנה והתכולה על חשבונכם. הביטוח השלישי הוא ביטוח אחריות מקצועית. מה שכן כאשר מדובר על סוג ביטוח זה, יש לשים לב שהוא משתנה בהתאם לסוג העיסוק של העסק. לדוגמה, אם יש לכם עסק בתחום הקייטרינג, אתם חייבים שיהיה ברשותכם גם ביטוח אחריות מקצועית. זאת משום שכך תוכלו להיות מבטוחים בגין הרעלת מזון שנגרמה בעקבות פעילות העסק. אם מדובר על בעלי מקצועות חופשיים כמו עורכי דין, רואי חשבון ורופאים, אז יש ביטוח אחריות מקצועית מכסה את התוצאה שיכולה להיגרם בגין תביעות מצד הלקוחות המאשימים את אותם בעלי מקצוע בנזק שנגרם להם.
להשקיע בהרחבות של הביטוחים
לשלושת הביטוחים שהוזכרו לעיל, יש גם להוסיף הרחבות. כך ניתן להבטיח כיסוי מלא לעסק. לדוגמה, הרחבה שאפשר לשקול להוסיף אותה היא ביטוח בגין דמי שכירות ואובדן רווחים לתקופה של 12 חודשים. כך תוכלו לדעת שיש לכם כיסוי מהביטוח במצב בו יש לכם אובדן רווחים וכמו כן יש לכם לשלם שכירות. הרחבה נוספת שמנסים תמיד להציע היא הרחבה של ביטוח כל הסיכונים. מצד אחד ניתן לחשוב שביטוח מקיף מעניק כיסוי רחב יותר מאשר ביטוח כל הסיכונים. מה שכן, בפועל לא כך הדבר. ביטוח מקיף מכסה את מה שמצוין בפוליסה בלבד ואילו ביטוח כל הסיכונים מכסה כל נזק שיכול להיגרם. לכן הוא גם יקר יותר.
אוהבים את הכתבה?
מוזמנים לנסות את המערכת שלנו!
חודש ראשון חינם
לפני חתימה על חוזה לביטוח עסק
לפני שתגיעו לחתום על פוליסת ביטוח עסק, דעו שחברת הביטוח תשלח מטעמה סוקר מיגונים. תפקידו של בעל מקצוע זה הוא לבדוק את אמצעי המיגון הקיימים בעסק שלכם. אגב, הוא גם יכול למצוא שיש צורך באמצעי מיגון נוספים ובהתאם לכך לעדכן אתכם. כאן יהיה עליכם לעשות משא ומתן מול חברת הביטוח לגבי עלויות אמצעי המיגון הנוספים הנדרשים. אתם גם יכולים להתמקח איתה ואף לבקש ממנה שתספוג חלק מהעלויות הנדרשות להתקנת אמצעי המיגון הנוספים.
דבר נוסף שחשוב לזכור להתייחס אליו הוא סכום הביטוח שנקבע בפוליסה. הסכום צריך להיות בהתאם לערך המלאי הנוכחי וכמו כן בהתאם למספר העובדים בעסק. אגב, זה גם הזמן להגיד שבמידה ואתם חושבים שיהיה בעתיד שינוי במספר העובדים בעסק שלכם או במלאי שלכם, עליכם לבדוק מול סוכן הביטוח האם המחיר ישתנה ואם כן, בכמה ישתנה. הכל צריך להיות כתוב בפוליסה.