איך תוכלו להימנע מטעויות גדולות הקשורות לניהול העסק שלכם?
מרבית העסקים בישראל, מוגדרים כעסקים קטנים. הרבה מהם לא שורדים בהצלחה את השנה הראשונה ואילו לא מעט נסגרים לאחר חמש שנים של פעילות. הדבר נובע מטעויות קריטיות ומשמעותיות של בעלי העסקים. למעשה, אם היו נעזרים בזמן המתאים באנשי המקצוע הנכונים, הם היו יכולים להימנע ממצב של סגירת העסק. אז מהן הטעויות ואיך אפשר להימנע מהן? המשיכו בקריאת הכתוב ותגלו בעצמכם.
הסכם התקשרות של בעל העסק מול הלקוחות שלו
חשוב מאוד שלא לוותר על הסכם זה. מדובר על אחד המסמכים המשפטיים החזקים ביותר, שיכולים בבוא העת להגן על בעל העסק. המסמך צריך להיות מנוסח היטב בהתאם לצרכים, למאפיינים ולמהות העסק והשירותים שהוא מספק. יש לא מעט בעלי עסקים שמוותרים על ההסכם הזה או מורידים מהאינטרנט הסכם כללי. כאשר אותם עסקים מסתבכים ומוגשת נגדם תביעה, אז הם מבינים את חשיבותו של ההסכם. עליכם לקחת בחשבון שבכל התקשרות שיש עם הלקוח ובייחוד אם זוהי התקשרות לאורך זמן, יש להחתים אותו על הסכם עבודה. חשוב שאותו הסכם יהיה מנוסח על ידי עורך דין מקצועי בתחום, כמו למשל עורך דין לדיני עבודה. נכון, אמנם מדובר על עלות כספית שיש לשלם לעורך הדין, אך היא שווה ומשתלמת בהחלט ובדבר כזה, אין מה לחסוך.
התעלמות מחוקי הקשורים לדיני עבודה
לא חשוב על איזה עסק מדובר, גם אם מדובר על עסק משפחתי, עדיין יש להסדיר את יחסי העבודה בין כל העובדים ולספק להם את הזכויות המגיעות להם בהתאם לדיני העבודה שיש בחוק. חשוב כמה שיותר מוקדם ומראש, להגדיר את זכויות העובד שיש בעסק (גם אם מדובר על עסק קטן מאוד, שיש לו רק עובד או שני עובדים בלבד). במידה ולא יוסדר עניין הזכויות, בעל העסק יהיה חשוף לתביעות שבגינן יצטרך לשלם לא מעט כסף לעובד. כך למשל, במידה ומעסיק פיטר עובדת בהריון, בגלל חוסר מודעות לחוק שיש בנושא, הוא צפוי לשלם פיצויים בגובה של עשרות אלפי שקלים. דבר כזה, עשוי להוביל לקריסת העסק ואף לסגירתו. לכן, על מנת להימנע ממצבים כאלה, חשוב לדעת מהם דברי החוק לגבי העובדים המועסקים בעסק. יש לקבל ייעוץ בנושא מעורך דין ולא לפעול על שיקול דעת של בעל העסק בלבד.
אוהבים את הכתבה?
מוזמנים לנסות את המערכת שלנו!
חודש ראשון חינם
שותפות עסקית
נניח שהעסק מנוהל על ידי שותפים. אין מה לסמוך על פעילותם ועל רצונם הטוב שהעסק יצליח, אלא יש להחתים את כל אחד מהשותפים על חוזה שותפות מקיף וראוי, שיגן על כל אחד מהצדדים. לשם כך, יש גם להתייעץ עם עורך דין ואף לבקש ממנו שינסח מסמך בנושא. ישנם לא מעט מקרים בהם שותף אחד הפסיד 100 אחוז מהעסק, בעוד שהשותף השני נשאר עם כל העסק המצליח, קהל הלקוחות וההכנסות. במידה והיה חוזה שותפים, הדבר לא היה קורה.
שורה תחתונה
שימו לב ותקנו את הטעויות שבעסק שלכם מבעוד מועד. התייעצו עם עורך דין בנושא, היעזרו באנשי מקצוע נכונים ומתאימים ותראו שתמנעו מטעויות גדולות ואתם דווקא תעלו על דרך המלך ורק תצליחו עם העסק.