סליקה ואבטחת מידע בחנות וירטואלית
חנויות וירטואליות הפכו להיות חלק בלתי נפרד מהפעילות העסקית של חברות וארגונים רבים ואחת הסוגיות החשובות שיש לתת עליהן את הדעת היא גביית התשלומים ואבטחת המידע באתר. ישנן כמה דרכים פופולריות לגביית תשלומים באתר, אבל חשוב לוודא שהדרכים האלו בטוחות והמידע שעובר בעסקאות האלו מאובטח. מהן הדרכים לגבות תשלום ואיך שומרים על המידע מאובטח? בכתבה הבאה:
כרטיס אשראי – הדרך הותיקה והפופולרית
תשלום באמצעות הזנת פרטי כרטיס אשראי היא הדרך הותיקה והפופולרית ביותר. היתרון המובהק שלה היא שהיא תתאים למרבית האוכלוסיה. החסרון המרכזי שלה בצד הלקוח נעוץ בעובדה שיש צורך בהזנת פרטים רבים בכל רכישה או תשלום, פעולה שעלולה להיות מתישה ולגזול זמן יקר.
על מנת לגבות תשלום באמצעות כרטיס אשראי יש צורך בשני דברים: תעודת SSL וחברת סליקה באינטרנט. תעודת SSL תעלה לכם כ- 100$ לשנה והיא הערובה לכך שהתשלום ייעשה בצורה מאובטחת. הרכיב השני הוא חברת סליקה, אשר מקשרת בין בית העסק לחברת האשראי, וכדי לסלוק בחנות וירטואלית, חברת הסליקה צריכה לעמוד בתקן PCI DSS.
אוהבים את הכתבה?
מוזמנים לנסות את המערכת שלנו!
חודש ראשון חינם
מהו תקן PCI DSS?
ראשי תיבות של Payment Card Industry Data Security Standard. זהו תקן שנוצר כדי להבטיח הגנה על נתוני כרטיסי אשראי במקומות שבהם הם מעובדים, מאוחסנים או מועברים.
החל משנת 2009, כל חברה בישראל שמספקת את שירותי הסליקה מחויבת לעמוד בתקנים ולאפשר לחברות האשראי לבצע את הפיקוח על מנת לוודא שהתקן נשמר.
איך לבחור את חברת הסליקה?
חברות הסליקה הפופולריות בארץ הן קארד קום, קרדיט גארד וטרנזילה. חשוב קודם להגדיר מהם הפרמטרים החשובים לכם בתחום הסליקה, כמו: כמות עסקאות חודשיות, קהל היעד, זמינות וצמיכה של חברת הסליקה ועוד. החברות השונות מציעות חבילות שונות ומנסות לתת מענה ספציפי לצרכים של כל חברה. חברת בניית אתרים היא זו שתמליץ על חברות סליקה שונות עמן היא עובדת.
PayPal – הכי קל
PayPal (פייפאל) היא אפליקציית התשלומים הפופולרית בעולם. הלקוח פותח חשבון וירוטואלי בפייפאל, שם הוא מזין את פרטי כרטיס האשראי שלו רק פעם אחת וכשהוא רוכש באופן מקוון הוא פשוט משתמש באופציית התשלום באמצעות פייפאל וחוסך את מילוי פרטי כרטיס האשראי בכל רכישה מחדש. בנוסף, פייפאל נחשב כאמצעי מאובטח יותר לרכישה ברשת, היות ופרטי החשבון נשארים רק בפייפאל ולא מוזנים לאתרים שונים בכל רכישה. למעשה, בעת ביצוע התשלום, בחירה ב- PayPal תוביל את הלקוח לאתר פייפאל להשלמת תהליך התשלום. החיסרון הבולט של פייפאל הוא בכך שהיא לא מאפשרת ללקוחות לרכוש בכמה תשלומים, אלא בתשלום אחד בלבד.
אפליקציות התשלומים
לפעמים קשה לנו לדמיין את חיינו ללא אפליקציות התשלום, שפרצו לחיינו רק לאחרונה, והפכו את כל נושא התשלומים למיידי ונוח. מדובר ב"ארנק דיגיטלי", שמותקן כאפליקציה בטלפון החכם של הלקוחות ומאפשר תשלום במגוון דרכים נוחות ומהירות. האפליקציות הפופולריות בישראל הן ביט (של בנק הפועלים) ו- PayBox (של בנק דיסקונט).
ביט מאפשרת תשלום מאובטח באמצעות טרנזילה. אפליקציית PayBox מציעה לבעלי עסק לינק לתשלום ספציפי.
מטבעות דיגיטליים
עד לפני כמה שנים, היו מעטים מאוד כמות האנשים ששמעו את המושג מטבעות דיגיטליים, קריפטונים, ביטקוין ומושגים נוספים שפתאום חדרו לחיינו. היתרונות המרכזיים ששיטת התשלום הזאת טומנת בחובה:
- תשלום ישיר, ללא סליקה וללא תיווך, ברחבי העולם, מה שמוזיל מאוד את העמלות.
- המטבע הדיגיטלי הוא מטבע מטבע חופשי לחלוטין, כלומר הוא מונע על ידי אנשים ולא על ידי גופים כלכליים.
לסיכום, ככל שתאפשרו שיטות תשלום מגוונות יותר, תגדילו את מעגל הלקוחות שלכם, תעניקו שירות טוב יותר ובסופו של דבר גם תגדילו את כמות המכירות בחנות הוירטואלית שלכם. לצד זו, חשוב שתוודאו שאופציות התשלום מאובטחות ותבחרו בחברת סליקת אשראי שתיתן לכם את המענה הטוב ביותר.