עלות הפקת חשבוניות
כל בעל עסק רוצה באופן טבעי להנפיק כמה שיותר חשבוניות – שכן כל חשבונית מייצגת עסקה והכנסות. יחד עם זאת בעלי עסקים מעוניינים גם בצמצום ההוצאה הנדרשת לצורך הפקת כל החשבוניות. בעמוד זה תמצאו מידע לגבי העלות של הפקת חשבוניות ממוחשבות ולגבי העלות של הפקת חשבוניות נייר, כך שתוכלו להשוות בין שתי האופציות. כמו כן תמצאו המלצות לגבי הפקת קבלות וחשבוניות יעילה באופן כללי.
מהי העלות של הפקת חשבוניות פיזיות?
המרכיב העיקרי של עלות הפקת חשבוניות פיזיות הוא כמובן מחירם של הפנקסים שאותם מדפיסים. במרבית המקרים המחיר יורד ככל שהכמות עולה. כך לדוגמה תוכלו לקבל שני פנקסי A5 שבכל אחד מהם 50 חשבוניות במחיר של כ-100 ש"ח, ובמקרה כזה עלות כל חשבונית היא שקל אחד. 10 פנקסים קטנים עם 50 חשבוניות בכל פנקס יעלו לכם 200-300 ש"ח, והעלות של כל חשבונית תרד ל-40-60 אגורות.
אם לעומת זאת תעדיפו פנקסים גדולים יותר (A4), המחיר של הדפסת 10 פנקסים יהיה 400-500 ש"ח, כלומר עלות של 80 אגורות עד שקל אחד לכל חשבונית.
אוהבים את הכתבה?
מוזמנים לנסות את המערכת שלנו!
חודש ראשון חינם
בכל מקרה ישנה עלות מסוימת גם לנסיעה אל בית הדפוס לצורך איסוף המסמכים, או תשלום עבור המשלוח. כמו כן חשוב לזכור שאם משתנה פרט כלשהו לגבי העסק – למשל הכתובת שלו – לא תוכלו להמשיך להשתמש בפנקסי החשבוניות שכבר הודפסו, אלא תיאלצו להדפיס חדשים.
דגש נוסף הוא לבחון ב-7 עיניים את העיצוב של החשבונית: כל טעות, ולו הקטנה ביותר, עלולה להפוך את הפנקסים לפסולים, כך שהכסף שהושקע בהם בעצם נזרק לפח.
מהי העלות של הפקת חשבוניות דיגיטליות?
יש שתי דרכים להנפיק חשבוניות דיגיטליות. האחת היא לרכוש תוכנה להפקת קבלות וחשבוניות, והשנייה, המומלצת יותר, היא לבחור במודל שנקרא SAAS – ראשי תיבות של Software as a Service. במודל זה במקום לרכוש תוכנה יקרה ולתחזק אותה, פשוט מתחברים לאתר שמפעיל מערכת הפקת מסמכים חשבונאיים, ובאמצעות ממשק נוח וידידותי למשתמשים מנפיקים את החשבוניות.
עלות הפקת חשבוניות דיגיטליות בדרך זו משתנה גם היא בהתאם לכמות החודשית הצפויה. החברות שמספקות את השירות מציעות מגוון מסלולים על-מנת שכל בעל עסק יוכל לבחור את זה האידיאלי עבורו – למשל 100 חשבוניות תמורת 29 ש"ח לחודש, או 500 חשבוניות עבור 99 ש"ח לחודש.
בהתאם העלות של כל חשבונית היא 20-30 אגורות.
מה כוללת מערכת להפקת חשבוניות?
הממשק שמאפשר הפקת חשבוניות ממוחשבות מספק עוד כלים חיוניים עבור בעלי עסקים ובפרט עסקים קטנים. כלים אלה חוסכים זמן, משאב יקר מאוד בימינו ולמעשה שווה ערך לכסף – כך שגם אותם כדאי לקחת בחשבון כשמתלבטים בין האפשרויות השונות.
כך לדוגמה תוכלו לעצב את החשבוניות כדי ליצור רושם חיובי אצל הלקוחות, לקבל פילוחים רלוונטיים כמו למשל חשבוניות שהוצאו וטרם סופקה עבורם תמורה כספית, להפיק בלחיצת כפתור פשוטה דוחות תקופתיים ובפרט את אלה שמהווים בסיס לדוחות המע"מ, מודולים שמסייעים בניהול המלאי, כלים לבדיקת כדאיות פרויקטים על בסיס התמחור שלהם והזמן שהושקע בהם, ועוד.
כלים מועילים אלה לא מייקרים את העלות של כל חשבונית, שעדיין תישאר 20-30 אגורות.
היתרונות הנוספים של הפקת החשבוניות הדיגיטליות
מעבר לשיקול הכספי, יש בימינו שיקולים משמעותיים נוספים. בפרט כדאי לקחת בחשבון את העובדה שעסק שעובר לחשבוניות דיגיטליות נתפש, ובצדק, כעסק "ירוק", כלומר ידידותי לסביבה – ערך שנחשב חיובי מאוד בימינו, כך שהבחירה הזו תורמת גם למיתוג שלכם כמתקדמים ומתחשבים.
עוד יתרון הוא הנוחות הרבה יותר, והאפשרות להנפיק חשבוניות מכל מקום ובכל נקודת זמן, ללא הצורך להיזכר איפה בעצם נמצא פנקס החשבוניות.