Array

פרילנסרים: 6 כללי זהב לשמירה על זכויותיכם

עובדים שהינם שכירים, מוגנים על ידי חוקי העבודה וכמו כן על ידי ההסכמים הקיבוציים עליהם הם חתומים. פרילנסרים בניגוד לעובדים שכירים, צריכים להגן על כל הזכויות שלהם באמצעות חוזה. מדובר על חוזה הנחתם בין שני צדדים – מזמין או מזמיני השירות והפרילנסרים. למעשה, הפרילנסר הוא עובד עצמאי שיכול לתת שירות מקצועיים, כאשר בינו לבין מי שמזמין את השירות שלו, אין יחסי עובד מעביד. יש אך ורק הסכם שיוצר מעין מחויבות בינו לבין מי שהוא נותן לו את השירות.

לפרילנסר יש מגוון יתרונות בהם, החופש לבחור את הלקוחות שהוא רוצה לתת להם את השירות, החופש לבחור את העבודות שהוא רוצה לבצע ולספק והיכולת לנהל את זמן העבודה בעצמו. מה שכן, בגלל כל היתרונות הללו, לעיתים נוצר מצב של טשטוש הזכויות המגיעות לו. המשיכו בקריאה ותוכלו לקרוא על כללי הזהב להגנה על זכויות הפרלינסרים.

הגדרה

ההמלצה היא להגדיר בצורה המדויקת ביותר את המשימות או את הפרויקט, שיבצעו על ידי הפרילנסר. כאשר אלו לא יוגדרו בצורה מדויקת, הדבר עשוי לייצר מצב של מחלוקת משפטית בהמשך וכמו כן השקעת זמן נוסף בסיום המשימה או הפרויקט. זמן נוסף שלא בטוח שתתקבל עליו תמורה כספית.

אוהבים את הכתבה?
מוזמנים לנסות את המערכת שלנו!

חודש ראשון חינם

מקום ביצוע העבודה

חשוב להגדיר איפה תבוצע העבודה. אין לעשות את ההגדרה הזאת בעל פה, אלא יש להכניס את ההגדרה הזאת לחוזה העבודה. תארו לעצמכם מצב בו סיכמתם עם מזמין העבודה שהיא תבוצע בתל אביב וכמה ימים לפני ביצועה, מזמין העבודה מעביר אותה למקום אחר בארץ. מצב כזה עשוי לצור לכם הפסדים כלכליים משמעותיים שיתבטאו בהפסד של זמן עבודה, הוצאות על נסיעות ועוד. 

התשלום

עובדים שכירים מקבלים זכויות סוציאליות. פרילנסרים לא מקבלים את הזכויות הללו. יש המון מצבים בהם מזמיני שירותים, מעדיפים לשלם לפרילנסרים שכר גבוה יותר מאשר לעובד שכיר וכך הם לא מחויבים לתת זכויות סוציאליות. על כן, הפרילנסר צריך לדאוג שכאשר הוא נותן הצעת מחיר למזמין השירות, רכיב השכר שלו יכלול גם חישוב של זכויות סוציאליות כמו, פנסיה, חופשה והבראה. לקבלת ייעוץ בנושא, ניתן לפנות למשרד עורך דין דיני עבודה בתל אביב או באזור בו הינכם מתגוררים. 

תשלומים לרשויות וביטוח

הפרילנסר צריך להעביר תשלומים גם לרשויות כמו ביטוח לאומי ומס הכנסה. על כן, מומלץ מאוד להכניס את התשלומים הללו, להצעת המחיר שהוא נותן למזמין השירות. מבחינת ביטוח, פרילנסרים לא מוגנים כאשר מוגשות נגדם תביעות משפטיות נגד רשלנות או נזקי צד ג'. אם פרילנסר ביצע עבודה כלשהי אצל מזמין השירות והוא נפגע, הרי שהוא לא יכול להגיש תביעה בגין תאונת עבודה לביטוח הלאומי. לכן, חשוב מאוד לציין בהסכם, שמזמין השירות צריך לבטח אותו עם פוליסת ביטוח מתאימה. במידה ומזמין השירות לא מסכים, על הפרילנסר לדאוג לביטוח באופן עצמאי.

קניין רוחני

חל איסור על שימוש בזכויות הקניין הרוחני של מזמין השירות. כלומר על הפרילנסר להימנע לחלוטין מעשיית שימוש בשם המסחרי של מזמין השירות, בסוד מקצועי שלו וכמו כן ברשימת הלקוחות שלו. כאן גם נציין שאם מדובר על פרילנסר שהינו מעצב, גרפיקאי או כותב, יש לו את הזכות לבקש קרדיט על עבודתו.

יישוב סכסוכים

למרות הסכם העבודה, עשויות להתעורר כל מיני מחלוקות בין הפרילנסר לבין מזמין השירות. חשוב מאוד לנסות לפתור את המחלוקות הללו בצורה יעילה. אם לא מצליחים לפתור את המחלוקות, יש להיעזר בשירות של איש מקצוע, כמו עורך דין.

אוהבים את הכתבה?
מוזמנים לנסות את המערכת שלנו!

חודש ראשון חינם

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

לכל הכתבות בבלוג >>
אזור תוכן, for shortcut key, press ALT + zאזור פוטר, for shortcut key, press ALT + x