תשלום מקדמות מס הכנסה

תשלום מקדמות מס הכנסה

כל עסק רווחי נדרש להפריש חלק מהרווחים לטובת המדינה, כלומר לשלם מס על ההכנסה שלו. מקדמות המס הן חלק מהתשלום הנ"ל. בעמוד זה תמצאו מידע מקיף אודות המקדמות, ובפרט תשובות לשאלות כמו מהן בעצם המקדמות, מדוע מס הכנסה גובה אותן, כיצד הן מחושבות, מה יכול לעשות בעל עסק שחושב שהן גבוהות מדי, איך משלמים אותן ואיך תוכנת הנהלת חשבונות באינטרנט מסייעת למלא את כל הדרישות של רשות המיסים בקלות וביעילות.

מהן מקדמות מס הכנסה?

חישוב חבות המס של כל עסק מתבצע בסוף כל שנה (על-פי הלוח הגרגוריאני). בעל העסק מדווח מה היו הכנסותיו וכן מה היו ההוצאות, ורשות המיסים, על סמך מדרגות המס הנהוגות, מחשבת את השומה השנתית שעל בעל העסק לשלם.

למדינה יש באופן טבעי אינטרס לקבל את החלק שלה בהכנסות העסק לאורך כל השנה ולא רק לאחר שהיא מסתיימת. בהתאם נקבע בתקנות כי כל העסקים ישלמו מקדמות מס הכנסה – כלומר מקדמות על חשבון השומה השנתית. תשלום המקדמות מתבצע באופן שוטף, מדי חודש או אחת לחודשיים (פירוט בהמשך העמוד).

אוהבים את הכתבה?
מוזמנים לנסות את המערכת שלנו!

חודש ראשון חינם

במובן מסוים זהו גם אינטרס של בעל העסק: בזכות תשלום המקדמות נמנע מצב שבו הוא נדרש לשלם בבת אחת סכום גבוה מאוד לרשות המיסים.

מתי משלמים את המקדמות?

כשסך ההכנסות נמוך יחסית רשות המיסים דורשת תשלום מקדמות אחת לחודשיים ואילו עסקים גדולים שמנפיקים חשבוניות מס רבות משלמים את מקדמות המס מדי חודש. חשוב להדגיש שרק רשות המיסים מוסמכת לקבוע את תדירות תשלום המקדמות.

מועד התשלום האחרון הוא ביום ה-15 של החודש הבא – כלומר את המקדמות על ההכנסות בינואר ישלם העסק בפברואר, ואם לדוגמה נדרש תשלום דו-חודשי על ההכנסות במאי-יוני יש לשלם את המקדמות עד ל-15/7. עוד כדאי לדעת בהקשר זה שאם המקדמות משולמות דרך האינטרנט המועד האחרון נדחה מה-15 ל-19 (עד השעה 18:30). תשלום אונליין מתבצע דרך אתר רשות המיסים, וזו הזדמנות טובה לציין שמדובר באתר בעל ממשק משתמש מוצלח.

כיצד מחושבות מקדמות המס?

המקדמות הן אחוז מסוים מסך ההכנסות של העסק במהלך חודש או חודשיים. חשוב להדגיש כי הוצאות העסק לא רלוונטיות לצורך חישוב המקדמות – אלא רק ההכנסות. שיעור המקדמות – כלומר מהו האחוז מתוך ההכנסות שאותו יש לשלם באופן שוטף עוד לפני הדוח השנתי – נקבע בהתאם למחזור של העסק בשנה החולפת. אם מדובר בעסק חדש, פקיד השומה לוקח בחשבון את ההערכה של בעל העסק לגבי הכנסותיו בשנה הראשונה וכן את הענף שבו פועל העסק.

בסוף השנה, לאחר שמחושבת השומה השנתית, בוחנת רשות המיסים גם את סך המקדמות ששילם העסק לאורך כל השנה. אם סך המקדמות גבוה מהשומה, רשות המיסים תחזיר את ההפרש לבעל העסק. אם השומה גבוהה יותר מסך המקדמות, בעל העסק יתבקש להשלים את ההפרש. תוכנה להפקת חשבוניות מקלה מאוד על חישוב המקדמות שכן בלחיצת כפתור תקבלו מיד את סך ההכנסות בכל פרק זמן רצוי.

האם אפשר להקטין את המקדמות?

כל בעל עסק רשאי לפנות לרשות המיסים ולבקש להקטין את המקדמות – למשל מ-5% מסך ההכנסות ל-3% בלבד. הבקשה חייבת להיות מנומקת וכמו כן יש לצרף אליה מסמכים רלוונטיים. כדאי לזכור שבסופו של דבר הקטנת המקדמות לא מצמצמת את הסכום הכולל שישולם לרשות המיסים – סכום זה מושפע אך ורק מהרווחים של העסק.

בהתאם הקטנת המקדמות עלולה להוביל למצב שבו בסוף השנה בעל העסק יידרש לשלם בבת אחת סכום גבוה יחסית כמס הכנסה. מצד שני מקדמות גבוהות מדי פוגעות בתזרים המזומנים השוטף של העסק, וגם זו עלולה להיות בעיה. הנהלת חשבונות אונליין מאפשרת לבעל העסק להיות כל הזמן עם היד על הדופק ולדעת האם אכן כדאי לו לנסות להקטין את המקדמות.

אוהבים את הכתבה?
מוזמנים לנסות את המערכת שלנו!

חודש ראשון חינם

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

לכל הכתבות בבלוג >>
אזור תוכן, for shortcut key, press ALT + zאזור פוטר, for shortcut key, press ALT + x